HTX elever vinder igen.

”STORT tillykke til 2.TekDes! 😍 🏆 👏

2 ud af de 3 hold fra 2.TekDes fra HTX i Svendborg, der deltog i Regionsmesterskabet i Company Programme under Fonden for Entreprenørskab, gik videre til Danmarksmesterskabet.
– EF Bricks vandt førstepladsen i sporet ”Science & Technology” og den samlede 2. plads med deres Cement-airbricks. Når anlægsgartnere får leveret en palle fliser ligger der airbricks mellem fliserne, så der ikke kommer udfældninger. Airbricks er normalt lavet af plastik og ligger i haver eller anlæg efter at fliserne er lagt. Enten forurener de eller også skal anlægsgartneren bruge lang tid på at samle dem op efter fliselægning. EF Bricks har fremstilles bricks lavet af det cement, der bliver til overs af flisestøbning. Disse bricks kan tåle presset fra fliserne i pallerne og udfældning på fliserne undgås, men træder man på dem, når de efter fliselægning ligger i haverne, smuldrer de til sand. Hermed er begge problemer med 1) plastik i naturen og 2) efterfølgende arbejde med at samle op løst.
– Maggot Free Waste gik også videre til Danmarksmesterskabet og arbejder med at undgå maddiker i skraldespande om sommeren. Efter at vi har fået affaldssortering tømmes affaldsspandene kun hver fjortende dag også om sommeren. Det betyder, at der ofte kommer maddiker i skraldespande i juli og august måned, når temperaturen er høj. Maggot free waste har fremstillet et produkt, der kan forhindre maddikerne i at udvikle sig uden at det skader madaffaldet, så det ikke kan bruges i biogasanlæg. Produktet bruger CO2 til at løse problemet, men Maggot Free Waste har udarbejdet en miljøvurdering, der viser, at forbruget af CO2 er ubetydeligt i forhold til, hvad det betyder for miljøet at skraldespandene skal vaskes med vand, når de er blevet tømt. Hermed forhindres det at der udvikles maddiker og der spares på vandet.
d. 27/4 må I gerne krydse fingre, for der tager vi til Industriens hus for at konkurrere i hhv. Danmarksmesterskabet og konkurrencen Blue Challenge, hvor grupperne EF Bricks, Maggot Free Waste og GB Byg skal vise, at de forstår, hvordan man tænker miljø og Cirkulær økonomi ind i innovation og entreprenørskab.”
Skip to content