Talentkonkurrence i naturvidenskab

Talentkonkurrence i naturvidenskab

Caroline Baadegaard deltager i Danmarks største naturvidenskabelige talentkonkurrence, hvor hun vil undersøge virkningerne af vandkefir.

 

Kefir får mange flotte ord med på vejen, når sundheds- og familiebloggere omtaler det. Men har det denne fantastiske effekt, som mange mener?

Det har Caroline Baadegaard, som går i 3.g på Svendborg Tekniske Gymnasium, sat sig for at finde evidens på.

På baggrund af dette projekt har Caroline og en medstudent fra Roskilde Gymnasium kvalificeret sig til finalen under Unge Forskere med at undersøge vandkefir.

HVAD ER VANDKEFIR?

Vandkefir er fermenteret sukkervand og pga. fermenteringen indeholder drikken levende bakterier og svampe.

Carolines projekt går ud på at undersøge den probiotiske effekt.

Caroline i gang med at undersøge vandkefir.

Probiotika er en fællesbetegnelse for en række mikroorganismer, som er venlige bakterier beregnet til at fylde vores tarm med sunde mikroorganismer.

DET ER IKKE ET SLANKEMIDDEL

Studier har vist, at overvægtige mennesker ofte har en mindre mikrobiodiversitet end mennesker der ikke er overvægtige.

Men med denne probiotiske “sodavand”, Caroline har været med til at fremstille, kan det måske i fremtiden komme til at stå som et alternativ til den almindelige kendte sodavand og bidrage til overvægtige menneskers mikrobiodiversitet ved at lade de iboende mikroorganismer kolonisere sig i tarmene og udkonkurrere de dårlige bakterier.

Håbet er, at det kan være med til at afhjælpe overvægt og de følgesygdomme der kommer af overvægt.

SCIENCE I FORUM

Caroline er en del af Unge Forskere og er til Science i Forum 2018 fra den 22.-24. april, hvor hun har kvalificeret sig til finalen med en medstudent fra Roskilde Gymnasium.