"Kidnapning" og hjemrejse

"Kidnapning" og hjemrejse

3. uge: Elever fra HHX har i november 2016 været i Spanien gennem ERASMUS-programmet. Her kan du læse deres egne rejseoplevelser i den tredje uge.

REJSEARTIKEL: UGE 3

Mandag – día 16

I dag starter vi alle i praktik, nogle var i Biocasa – The Superfood Store, andre i Bestseller (deres spanske filial).

Nogle var i Jysk (udtalt Jhisk – på spansk) og andre igen på havnen ved en turistbåd. Det var fra mandag til fredag kl. 10-14.

Vores største kulturelle oplevelse var at det virkelig gik op for os hvordan bus-kulturen er i Spanien. I Spanien sætter man sig bare ved siden af hinanden, og man er ikke bleg for at stå tæt sammen i bussen. Det er ikke som i Danmark, hvor ens taske ved siden af en selv, fylder et helt sæde og blokker et andet menneske for en siddeplads.

I Danmark har vi meget mere en personlig afstand til fremmede mennesker, og man står generelt set hellere op, end at sidde sig ved siden af et andet menneske.

Det er egentlig en ret sjov kultur vi har.

HHX - Studieophold i Spanien 2016

HHX - Studieophold i Spanien 2016

HHX - Studieophold i Spanien 2016

Tirsdag – día 17

I dag har vi været i praktik for 2. gang. Vi fik besvaret nogle af vores virksomheds-spørgsmål til butikken.

Onsdag – día 18

Den største kulturelle forskel vi for alvor har oplevet i dag er, at butikskulturen er meget anderledes end i Danmark.

Fx dukker man bare op, når det lige passer en (som butiksejer), så om det er kl. 10:20 eller 10:30 – åbningstidspunktet gør åbenbart ikke den store forskel og de spanske kunder virker ikke til at være generet af det.

I Danmark ville man havde sørget for, at butikken var åben og pengene var lagt i kassen til butikken åbnede og satte vejskiltene ud. Men nej, det gør man åbenbart ikke her, og i denne butik som vi var i praktik i, er de ligeglade med at hun har en masse kasser med grøntsager og frugter, som spærrer indgangen til butikken og gør det besværligt for kunderne at komme ind af døren.

En anden ting, som er anderledes fra den danske kultur, er, at man tager alting stille og roligt som medarbejder, – ingen stress og kunderne er indforstået med de må vente lidt længere. Det havde ikke gået i Danmark.

Torsdag – día 19

I dag var vi også i praktik, vi blev næsten kidnappet.

Vi endte på en biltur med butiksejeren, for vi skulle åbenbart med ud til en kunde med nogle varer, men det vidste vi bare ikke J.

Informationer er tilsyneladende svære, men så gik tiden også med det.

Fredag – ùltimo día

I dag var vores sidste dag i praktik i Biocasa og dagen var stille og rolig. Der var ikke så mange kunder, så vi tullede lidt rundt og løste små opgaver og brugte dagen på det. Ellers stod den bare på pakning og afslapning.

Lørdag

Afrejse fra Malaga… ahhh så trætte og klar til at komme hjeem.

Afrejse.

Afrejse.

Læs rejsebeskrivelsen fra den første uge her.

Læs rejsebeskrivelsen fra den anden uge her.