Fællesskaber på EUD
God trivsel er vigtig for dig og din uddannelse. Derfor har vi fokus på mental sundhed og fællesskaber med plads til alle.
Elevarrangementer – venner, fællesskab og plads til alle
At få venner og at være en del af et fællesskab er vigtigt for lysten til at komme i skole. Derfor arbejder vi med fællesskaber i undervisningen, pauserne og også lidt i fritiden. Her er nogle af de ting, som du kan deltage i på skolen. De daglige aktiviteter på TECH og BUSINESS vil være forskellige, men alle skolens elever er mere end velkommen til at deltage på tværs af uddannelserne.
Aktivitetsudvalg
Sociale aktiviteter er med til at gøre hverdagen på skolen sjov og hyggelig. Derfor har vi et aktivitetsudvalg.
Aktivitetsudvalget består af elever som arrangerer for eksempel torsdagscaféer, fredagsbar, fodboldturneringer, bordtennis- og bordfodboldturneringer, frokostklub og julebanko – som alt sammen er med til at styrke fællesskabet på tværs af uddannelserne.
Får du en idé til en aktivitet på skolen, er der ofte ikke langt fra idé til virkelighed. Du kan bringe din idé i spil ved at give den videre til aktivitetsudvalget. Du kan også melde dig ind i aktivitetsudvalget, hvis du kan lide at få nye venner, have medbestemmelse og lave sjove aktiviteter sammen med andre. Aktivitetsudvalget er for alle.
Styrketræning
Skolen har et styrketræningslokale på TECH, som alle skolens elever må bruge – også hvis du går på BUSINESS. Det koster 100,- for en nøglebrik, og du kan bruge lokalet al den tid du går på skolen. Kom og vær en del af et fællesskab med andre, som kan lide at træne.
Fællesdag
Alle grundforløb 1 elever deltager i vores store Fællesdag. Temaet er fællesskab og aktiviteter. På dagen skal du sammen med dine klassekammerater prøve mange forskellige aktiviteter såsom musikbanko, basket, springgymnastik, ATV-kørsel, fitness, outdoor-hygge og en workshop, som handler om at være ung og have en god hverdag. Fællesdagen ryster klasserne sammen og giver sjove minder.
Elevråd – Flere elevstemmer på EUD
Vi er en skole der ønsker at lytte til elevernes oplevelser, ønsker og drømme. Det er vigtigt for os fordi skolen er for eleverne og deres blik kan bidrage til udvikling af en skole for elever.
Elevrådet spiller en central rolle i vores uddannelsesmiljø. Det er her du som elev får en stemme og mulighed for at påvirke din hverdag og skolens udvikling. Vores elevråd består af engagerede elever, der arbejder tæt sammen med skolens medarbejdere, også ledelsen og bestyrelsen, for at skabe de bedste rammer for alle. Elevrådet tager elevernes ønsker og bekymringer op og arbejder for at finde løsninger.
Elevrådet har f.eks. fået følgende tiltag gennemført
Elevrådet har også to undervisningsmiljørepræsentanter, som tager aktiv del i arbejdet med skolens trivselsundersøgelse og udvælgelsen af de tiltag, som sættes i gang på skolen.
Alle elever på SESG EUD har mulighed for at stille op til elevrådet. Det betyder ikke noget, om du har erfaring fra tidligere, er en der taler meget eller taler lidt. Alles meninger og forskellige bidrag betyder noget for at skabe et godt uddannelsesmiljø. Elevrådet støttes op af en medarbejder, som hjælper med at holde møder og gennemføre de ting, som elevrådet beslutter.
Åbent værksted
Som elev på skolen, med et førstehjælpsbevis, kan du få adgang til at benytte nogle af skolens værksteder efter skoletid.
Følgende værksteder kan der gives adgang.
Her kan du arbejde på dine egne projekter. Af hensyn til sikkerheden, skal I altid være minimum to elever på samme værksted, og der vil altid være en medarbejder til stede på skolen, som kigger forbi værkstederne og kan kontaktes.
Morgensamlinger
Hver måned holder vi morgensamling for alle elever, lærere og andre tilknyttede skolens fællesskab. Formålet er at styrke sammenholdet, dele vigtig information og give indsigt i skolens aktiviteter. Elevrådet bruger også samlingerne til at informere om deres arbejde og præsentere nye tiltag. Derudover kan samlingerne indeholde relevant information fra lærerpladskonsulenter om praktikpladssøgning og muligheder i erhvervslivet. Vi fejrer fælles succeser og arbejder sammen for at skabe en skole, hvor alle føler sig set og hørt.
Mentorkorps
Skolen har sit eget mentorkorps, som består af lærere på skolen. Mentor fungerer som støtteperson/sparringspartner for eleven på skolen gennem uddannelsesforløbet. Mentor og eleven aftaler, hvordan mentor bedst hjælper eleven.
Har du brug for en der støtter dig i din uddannelse, en at tale med om skole, læreplads eller det derhjemme, kan du få en mentor – du skal blot kontakte vejledningen.
FOKUS PÅ LÆRING, TRIVSEL OG DANNELSE
På SESG BUSINESS i Svendborg introducerer vi fra den 15. januar 2024 nye digitale spilleregler med fokus på at fremme elevernes læring, trivsel og dannelse. I en tid, hvor unges trivsel udfordres af forskellige faktorer som ensomhed og angst, ønsker vi at skabe de bedst mulige vilkår for et godt ungeliv og aktiv deltagelse i undervisning og sociale aktiviteter. Derfor implementerer vi mobilfri undervisning og begrænser adgangen til sider på nettet, der primært hører fritiden til, for at skabe ro og fokus på det væsentligste:
Den faglige undervisning og samværet på skolen.
Hvornår skal man aflevere sin mobiltelefon?
Hvis du har din mobiltelefon med i skole, skal den sættes i flytilstand og afleveres i de ophængte, aflåselige mobilskabe ved undervisningens start. Du kan få din telefon igen i pauserne.
Hvordan afleverer jeg min telefon, hvis jeg kommer for sent?
Hvis skabet endnu ikke er låst, placerer du telefonen i mobilskabet. Alternativt kan du aflevere den direkte til din lærer, som sørger for, at den bliver placeret i skabet.
Hvad gør jeg, hvis jeg venter et vigtigt opkald?
Ved vigtige opkald kan du lave en aftale med din underviser om at beholde din telefon på dig i et bestemt tidsrum. Dette skal dog vurderes af din underviser og kan ikke være en regelmæssig praksis.
Gælder reglerne også for voksne elever over 18 år?
Ja, alle elever, uanset alder, skal respektere mobilfri undervisningstid og opbevare deres telefoner i mobilskabene.
Hvad hvis mine forældre skal i kontakt med mig?
Dine forældre kan sende en SMS til dig, og så kan du ringe tilbage i næste pause.
I nødstilfælde kan dine forældre ringe til skolens studieadministrationen på telefon 72 22 57 32.
Hvad sker der, hvis jeg ikke afleverer min mobiltelefon?
Overtrædelser sanktioneres ifølge skolens studie- og ordensregler. Konsekvenserne stiger ved gentagne overtrædelser, herunder skriftlige advarsler og bortvisning.
Tager det ikke meget af vores undervisningstid at aflevere telefonerne?
Det bør kunne overstås hurtigt og uden unødig forstyrrelse. Forstyrrelser betragtes som overtrædelse af skolens studie- og ordensregler.
Må jeg bruge Smartwatch?
Ja, men uret skal sættes i flytilstand for at undgå forstyrrelser.
Hvad hvis jeg skal bruge mobilepay i kantinen?
Mobiltelefoner opbevares kun i mobilskabe i undervisningstiden. Du kan bruge MobilePay i pauserne.
Har jeg som ordblind adgang til digitale læse- og skriveværktøjer?
Adgangen til hjemmesider med hjælpeværktøjer forbliver åben.
Må skolen juridisk indføre en mobiltelefonpolitik?
Ja, skolens digitale retningslinjer og regler politik er i overensstemmelse med studie- og ordensreglerne og har hjemmel i Bekendtgørelse om studie- og ordensregler.
Hvad sker der, hvis jeg overtræder reglerne?
Overtrædelser sanktioneres i overensstemmelse med skolens studie- og ordensregler.
Sanktionerne omfatter mundtlige tilrettevisninger, skriftlige advarsler, tænkepause (bortvisning i 5 dage) og permanent bortvisning.
Hvad hvis min telefon beskadiges eller bliver væk?
Vi anbefaler, at du eller dine forældre tegner en indboforsikring, der dækker beskadigelse eller bortkomst af telefonen.
Vi håber, at denne FAQ besvarer jeres spørgsmål. Hvis der er yderligere spørgsmål, er I velkomne til at kontakte os på business@sesg.dk
Svendborg den 05.01.2024
Kirsten Juul Petersen
Uddannelsesleder, BUSINESS
Niels Mark Aagaard
Tlf.: 25 57 70 77
E-mail: naa@sesg.dk
modul 08.05 – 09.40
modul 09.55 – 11.30
modul 12.00 – 13.35
modul 13.50 – 15.25
modul 15.25 – 16.10