Start eller forsæt på GF2
På GF2 lærer du en masse om de discipliner og opgaver som er en del af daglige dagen i de forskellige brancher, som vi uddanner inde for. Det er både i teori og i praktik.
Hvis det er mere end 2 år siden, du gik ud af 9. eller 10. klasse, begynder din vej mod en erhvervsuddannelse på GF2
GF2 varer 20 uger (½ år), og her arbejder du både med faglige emner og praktisk arbejde, som gør dig klar til at komme ud på en arbejdsplads. Du kan også have lavet en uddannelsesaftale med en arbejdsgiver, og starte på GF2. Sidst men ikke mindst kan du også vælge en anden vej – nemlig det vi kalder praktikvejene. Du laver en uddannelsesaftale med en arbejdsgiver so Ny Mesterlære elev.
Tilrettelæggelse af undervisningen er planlagt så du oplever den er anvendelsesorienteret og praksisnær. Det vil ske i en vekselvirkning mellem teoretiske oplæg, teoretiske og praktiske øvelser.
Det skal sikre at du og dine kammerater kan blive så dygtige som muligt, og vi tager udgangspunkt i den enkelte elev og den vide, de færdigheder og kompetencer du har med dig – vi differentierer undervisningen. anvendes differentiering og der anvendes de kompetencer som eleven allerede har
Læringsaktiviteterne som er tilrettelagt i temaer, er beskrevet således at det er synligt for dig, hvordan du opnår de ønskede kompetencer og hvordan du vil udvikling disse.
Et tema kan være Bæredygtighed. I dette tema skal du arbejde bæredygtigt med sæsonråvarer, økologi, madspild samt anvendelse af lokale råvarer
Når det kan lade sig gøre besøger vi lokale producenter for at øge din forståelse for, hvor vores råvarer kommer fra og vigtigheden af kort transporttid og undgåelse af forurening og som kan gøre os klogere på råvarer, koncepter, værktøj, innovation, mm.
Undervisningen er opdelt i:
Grundfagene bygger videre på alt det, du har lært i 9. og 10. klasse. Samtidig får du en masse praksisnær undervisning, som ruster dig til eventuelt at læse videre.
De uddannelsesspecifikke fag giver dig de nødvendige faglige kompetencer.
Vælger du EUX-forløb, får du EUX-fag, mens andre har grundfag og valgfag.
Det uddannelsesspecifikke fag bliver afsluttet med en prøve. Opgaven indeholder en praktisk prøve og en mundtlig eksamen. Alt foregår i de rammer, hvor du er mest tryg – i et køkken, restaurant eller bageri.
Du skal bestå prøven for at kunne påbegynde skoleundervisningen i hovedforløbet.
Niels Mark Aagaard
Tlf.: 25 57 70 77
E-mail: naa@sesg.dk
modul 08.10 – 09.50
modul 10.05 – 11.45
modul 12.15 – 13.55
modul 14.10 – 15.00
modul 15.00 – 15.50