Opbygning
Uddannelsen er bygget op af et grundforløb på skole i et ½-1 år og et hovedforløb på 2 år.
Til hovedforløbet skal du finde en læreplads.
Uddannelserne på SESG FOOD består af et grundforløb (GF1 og GF2), der varer 20 eller 40 uger og tages på SESG FOOD, og et hovedforløb, der veksler mellem praktikperioder og skoleforløb.
Uddannelserne kan tages som en EUX med fag på gymnasialt niveau.
Der er flere indgange til uddannelsen alt efter din alder og dine erfaringer.
GF1 er starten på erhvervsuddannelsen for dig, som vil i gang med en erhvervsuddannelse direkte efter 9. eller 10. klasse. Er du allerede gået ud af skolen, kan du også vælge at starte her, men er der gået mere end 2 år, skal du starte i grundforløbets 2. del.
GF2 følger efter grundforløbets 1. del. Hører du til dem, der ikke skal tage 1. del, er grundforløbets 2. del din start på erhvervsuddannelsen.
På grundforløbets 2. del (GF2) begynder du at tilegne dig den særlige viden og kompetence, som du får brug for i dit fag. Du bliver forberedt til at klare grundforløbsprøven, så du kan komme videre til uddannelsens hovedforløb.
Grundforløbets 2. del varer typisk et halvt skoleår (20 uger) og foregår på en erhvervsskole.
Som helhed kan erhvervsuddannelsernes grundforløb bestå af to dele, 1. del (GF1) og 2. del (GF2), men ikke alle skal tage 1. del. Er du fyldt 25 år, vil du i nogle tilfælde også få merit for 2. del.
GF 1 er starten på erhvervsuddannelsen for dig, som vil i gang med en erhvervsuddannelse direkte efter 9. eller 10. klasse. Er du allerede gået ud af skolen, kan du også vælge at starte her, men er der gået mere end 2 år, skal du starte i grundforløbets 2. del.
Grundforløbets 1. del (GF1) hjælper dig med at afklare dit valg af erhvervsuddannelse. Du kan prøve kræfter med forskellige fag og skal først beslutte dig for en bestemt uddannelse i slutningen af forløbet.
Du får en grundlæggende og bred erhvervsfaglig viden.
Som helhed består erhvervsuddannelsernes grundforløb af to dele, grundforløbets 1. del (GF1) og grundforløbets 2. del (GF2). Hver del varer et halvt skoleår (20 uger) og foregår på en erhvervsskole.
GF2 følger efter grundforløbets 1. del. Hører du til dem, der ikke skal tage 1. del, er grundforløbets 2. del din start på erhvervsuddannelsen.
På grundforløbets 2. del (GF2) begynder du at tilegne dig den særlige viden og kompetence, som du får brug for i dit fag. Du bliver forberedt til at klare grundforløbsprøven, så du kan komme videre til uddannelsens hovedforløb.
Grundforløbets 2. del varer typisk et halvt skoleår (20 uger) og foregår på en erhvervsskole.
Som helhed kan erhvervsuddannelsernes grundforløb bestå af to dele, 1. del (GF1) og 2. del (GF2), men ikke alle skal tage 1. del. Er du fyldt 25 år, vil du i nogle tilfælde også få merit for 2. del.
På GF2 vælger du retning. Du vælger imellem:
Inden for hver gren vælger du desuden et speciale, som er målrettet den praktik, du skal ud i på hovedforløbet.
I praktiktiden bliver du oplært i de arbejdsopgaver, som du har lært om på skolen. Praktikken foregår på en arbejdsplads eller evt. i et praktikcenter.
Se mere under praktik og lærepladser.
Se jobopslag som gastronom kok – klik her
De fag, du skal have er:
Desuden får du uddannelsesspecifikke fag, der retter sig mod den uddannelse, du har valgt.
Forløbet slutter du af med en grundforløbsprøve, som er målrettet den uddannelse, du har valgt.
De fag, du skal have er:
Desuden får du uddannelsesspecifikke fag, der retter sig mod den uddannelse, du har valgt.
Forløbet slutter du af med en grundforløbsprøve, som er målrettet den uddannelse, du har valgt.
Niels Mark Aagaard
Tlf.: 25 57 70 77
E-mail: naa@sesg.dk
modul 08.10 – 09.50
modul 10.05 – 11.45
modul 12.15 – 13.55
modul 14.10 – 15.00
modul 15.00 – 15.50