Beskrivelse af Gastronom kok
Synes du at det er udfordrende og spændende at sammensætte det avancerede og velsmagende måltid og sunde måltid? Sætter du pris på gode råvarer?
Uddannelsen som gastronom er i givet fald lige noget for dig.
Gastronomuddannelsen udbydes med 2 specialer: kok og smørrebrød & catering. Begge specialer har fokus på de gode råvarer, velsmagende mad og at give gæsten en god oplevelse
Uddannelsen gastronom med specialet kok giver en bred viden om gastronomi, sensorik og råvarekendskab. Du skal kunne sammensætte og fremstille velsmagende menuer og vide noget om drikkevarer og service. Ligeledes arbejder du med bæredygtighed og at mindske madspild. Generelt er der stort fokus på sæson, kvalitet og anvendelse af gode friske råvarer.
Du kan tage gastronomuddannelsen som gastronomiassistent (trin 1) eller som gastronom med speciale som kok eller speciale i smørrebrød & catering (trin 2).
Der er skolepraktik på uddannelsen. Læs mere om skolepraktik her (indsæt link)
Det er derfor vigtigt, at du er serviceminded, hvilket er en vigtig ingrediens i uddannelsen som både kok og smørrebrød & catering. Du lærer naturligvis også en masse om forskellige produktionsformer som selskaber og a la carte.
Dertil skal lægges, at du lærer hvordan du behandler dine råvarer og deres tekniske egenskaber, så du ved hvordan du tilbereder det gode måltid. Du lærer for eksempel at sammensætte lækre menuer og buffeter, og du vil også skulle kunne komme med gode menuforslag ud fra nogle ingredienser, som du får stillet til rådighed.
Både som kok og smørrebrød & catering skal du også have fokus på udvikling, og hvordan der kan skabes nye smagsoplevelser. I nogle restauranter og kantiner skal du kunne tænke kreativt i forhold til andre initiativer end selve madlavningen.
Under uddannelsen vil vi udfordre dig på din kreativitet, fordi både innovation og iværksætteri er en vigtig del af din læring.
Hvis du har spørgsmål til uddannelsen, kan du til enhver tid kontakte vores vejleder.
Inden vi kan tage godt imod dig, er der enkelte optagelseskrav, som du skal opfylde. Det gælder følgende:
Hvis du får en uddannelsesaftale med en virksomhed, er du automatisk optaget på uddannelsen som gastronom med speciale i smørrebrød og catering.
Når du har gennemført grundforløbet, kan du komme videre og få en uddannelsesaftale (læreplads), så du kan starte i hovedforløbet, og her er der ligeledes enkelte krav, som du skal opfylde, inden vi kan tage pænt imod dig dér. Du skal nemlig have gennemført og bestået følgende fag:
Kompetencer svarende til certifikater i:
Disse kompetencer får du mulighed for at opnå når du går på grundforløbet.
Tilmelding sker via www.optagelse.dk, hvor du logger ind og sender ansøgningen elektronisk.
Tilmelding til uddannelsens grundforløb kan foretages løbende.
Grundforløbet starter i januar og august.
Er du fyldt 25 år, skal du kompetencevurderes inden starten på din uddannelse.
Vil du vide mere om optagelse, så kontakt studiesekretær Lea Steen Christensen, tlf. 7222 5733.
Niels Mark Aagaard
Tlf.: 25 57 70 77
E-mail: naa@sesg.dk
modul 08.10 – 09.50
modul 10.05 – 11.45
modul 12.15 – 13.55
modul 14.10 – 15.00
modul 15.00 – 15.50