Beskrivelse af gastronom smørrebrød & catering
Kan du lide at arbejde med gode råvarer, tilberede sund og velsmagende mad og have et skarpt fokus på kundebetjening, så er gastronom med specialet smørrebrød & catering nok noget for dig.
Gastronomuddannelsen udbydes med 2 specialer: kok og smørrebrød & catering. Begge specialer har fokus på de gode råvarer, velsmagende mad og at give gæsten en god oplevelse
I uddannelsen gastronom med specialet smørrebrød & catering er det specielt vigtigt, at du er en smilende person, som er imødekommende over for gæsternes og kundernes ønsker. Det handler nemlig om, at dine gæster forlader din restaurant, cafe eller kantine med så god en oplevelse som mulig. For at det hele går op i en højere helhed, arbejder du med et stort fokus på sæson, kvalitet og anvendelse af gode friske råvarer. Også emner som bæredygtighed og madspild fylder sin uddannelse.
Du kan tage gastronomuddannelsen som gastronomiassistent (trin 1) eller som gastronom med speciale som kok eller speciale i smørrebrød & catering (trin 2).
Der er skolepraktik på uddannelsen. Læs mere om skolepraktik her (indsæt link)
Det er derfor vigtigt at du er serviceminded, hvilket er en vigtig ingrediens i uddannelsen som både kok og smørrebrød & catering. Du lærer naturligvis også en masse om forskellige produktionsformer som selskaber og take-away.
Dertil skal lægges, at du lærer hvordan du behandler dine råvarer og deres tekniske egenskaber, så du ved hvordan du tilbereder det gode måltid. Du lærer for eksempel at sammensætte lækre menuer og buffeter, og du vil også skulle kunne komme med gode menuforslag ud fra nogle ingredienser, som du får stillet til rådighed.
Både som kok og smørrebrød & catering skal du også have fokus på udvikling, og hvordan der kan skabes nye smagsoplevelser. I nogle restauranter og kantiner skal du kunne tænke kreativt i forhold til andre initiativer end selve madlavningen.
Under uddannelsen vil vi udfordre dig på din kreativitet, fordi både innovation og iværksætteri er en vigtig del af din læring.
Hvis du har spørgsmål til uddannelsen, kan du til enhver tid kontakte vores vejleder.
Inden vi kan tage godt imod dig, er der enkelte optagelseskrav, som du skal opfylde. Det gælder følgende:
Hvis du får en uddannelsesaftale med en virksomhed, er du automatisk optaget på uddannelsen som gastronom med speciale i smørrebrød og catering.
Når du har gennemført grundforløbet, kan du komme videre og få en uddannelsesaftale (læreplads) så du kan starte i hovedforløbet, og her er der ligeledes enkelte krav, som du skal opfylde, inden vi kan tage pænt imod dig dér. Du skal nemlig have gennemført og bestået følgende fag:
Kompetencer svarende til certifikater i:
Disse kompetencer får du mulighed for at opnå når du går på grundforløbet.
Tilmelding sker via www.optagelse.dk, hvor du logger ind og sender ansøgningen elektronisk.
Tilmelding til uddannelsens grundforløb kan foretages løbende.
Grundforløbet starter i januar og august.
Er du fyldt 25 år, skal du kompetencevurderes inden starten på din uddannelse.
Vil du vide mere om optagelse, så kontakt studiesekretær Lea Steen Christensen, tlf. 7222 5733.
Niels Mark Aagaard
Tlf.: 25 57 70 77
E-mail: naa@sesg.dk
modul 08.10 – 09.50
modul 10.05 – 11.45
modul 12.15 – 13.55
modul 14.10 – 15.00
modul 15.00 – 15.50