Beskrivelse af tjener
På tjeneruddannelsen lærer du alt om råvarer, vin og drikkevarer – om borddækning, god dialog og værtskab. Sagt med andre ord: alt det du skal vide for at blive en fremragende tjener.
Som tjener er du med til at skabe rammerne om den gode fest, den behagelige konferencemiddag eller et hyggeligt samvær. Er du udadvendt og glad? Kan du tale med mange forskellige? Har du sans for god service, kvalitet og detaljer? Kan du sige ja til dette, så er tjeneruddannelsen helt sikkert noget for dig.
Du kan tage uddannelsen som konference- og selskabstjener (trin 1) og tjener (trin 2)
Hotel- og restaurationsbranchen er for dig, hvis du elsker at performe, møde nye mennesker, være en del af et stærkt hold, blive udfordret på din faglighed og brænder for at give gæsterne den bedste oplevelse. De fleste steder skal du dække bord, tage imod gæsternes bestillinger og bidrage til den gode oplevelse. Det er derfor vigtigt, at du kan arbejde selvstændigt og sammen med andre.
Tjenere skal have en god opførsel og fremtræde velplejet. Arbejdet kræver evne og interesse for fremmedsprog, og du skal have en almindelig, god fysik.
Du lærer på begge uddannelser om menuer og manerer, om gastronomi og servicering. Den fulde tjeneruddannelse giver dig mulighed for at rådgive gæsterne, du lærer fagrettet engelsk og du får forståelse for innovation og værtskab.
Udsigterne til job er ganske gode, da mange restauranter jævnligt søger professionelle tjenere. Alle drømmer om at rejse og få unikke oplevelser. I hotel- og restauranterhvervet er vi med til at få drømmene til at gå i opfyldelse, og vi har brug for endnu flere talentfulde unge som dig.
Inden vi kan tage godt imod dig, er der enkelte optagelseskrav, som du skal opfylde. Det gælder følgende:
Hvis du får en uddannelsesaftale med en virksomhed, er du automatisk optaget på uddannelsen som gastronom med speciale i smørrebrød og catering.
Når du har gennemført grundforløbet, kan du komme videre og få en uddannelsesaftale (læreplads) så du kan starte i hovedforløbet, og her er der ligeledes enkelte krav, som du skal opfylde, inden vi kan tage pænt imod dig dér. Du skal nemlig have gennemført og bestået følgende fag:
Kompetencer svarende til certifikater i:
Disse kompetencer får du mulighed for at opnå når du går på grundforløbet.
Tilmelding sker via www.optagelse.dk, hvor du logger ind og sender ansøgningen elektronisk.
Tilmelding til uddannelsens grundforløb kan foretages løbende.
Grundforløbet starter i januar og august.
Er du fyldt 25 år, skal du kompetencevurderes inden starten på din uddannelse.
Vil du vide mere om optagelse, så kontakt studiesekretær Lea Steen Christensen, tlf. 7222 5733.
Niels Mark Aagaard
Tlf.: 25 57 70 77
E-mail: naa@sesg.dk
modul 08.10 – 09.50
modul 10.05 – 11.45
modul 12.15 – 13.55
modul 14.10 – 15.00
modul 15.00 – 15.50