Uddannelsesvalg 1. marts 2022
Hvis du drømmer om at gå på en moderne erhvervsskole med et levende studiemiljø, så er Svendborg TECH måske noget for dig?
Er du i tvivl om, hvilken uddannelse du skal vælge, så er der hjælp at hente.
Du har forskellige muligheder for at få vejledning om dit valg af uddannelse:
Har du spørgsmål, er du i tvivl, ved du ikke hvad du vil eller er du blot nysgerrig på hvad Svendborg TECH er for en erhvervsskole, er du altid meget velkommen til at kontakte vores studievejledere. De er altid klar til en snak, til at vejlede og give råd med på vejen.
Du er naturligvis også velkommen til at komme forbi TECH, se skolen og få en snak med dem du møder.
Niels Mark Aagaard
Tlf.: 25 57 70 77
E-mail: naa@sesg.dk
Alma Qvistgaard
Tlf.: 72 22 60 18
E-mail: lq@sesg.dk
På et af de syv regionale studievalgscentre kan du få personlig studievejledning om dit valg af videregående uddannelse.
Vejledning foregår ansigt-til-ansigt, på telefon eller på mail.
Klik her for at læs meget mere.
I Uddannelseszooom kan du sammenligne videregående uddannelser på forskellige tværs af forskellige parametrer, fx i forhold til studiemiljø, frafald, branche og indkomst.
I Studievælgerne kan du finde videregående uddannelser ud fra dine interesser.
På SESG TECH udbyder vi en bred vifte af uddannelser, som giver dig mange muligheder for job.
Læs herunder om de fagretninger, som vi udbyder på TECH.
Bygningsmaleren arbejder både indendørs og udendørs. Du kombinerer det praktiske malerhåndværk med en kreativ del, hvor du vejleder kunder om stil- og farvevalg. Du behandler mur- og træværk, opsætter tapet, og du kan også udføre restaurering af ældre bygninger.
Uddannelsesretninger:
Bygningsmaler
EUD – EUV – EUX
IT supporter/datatekniker arbejder med at opsætte netværk, vedligeholde computere og opdatere systemer bag virksomhedens IT. Du kombinerer det praktiske IT arbejde med en del kommunikation, da du ofte vejleder kolleger og kunder. Du kommer også til at arbejde med servere, design og sikkerhed.
Uddannelsesretninger:
it-supporter, datatekniker m. infrastruktur, datatekniker m. programmering, tele installationstekniker, tele systemtekniker
EUD – EUV – EUX
Som elektriker opfører, vedligeholder og programmerer du elektriske installationer. Det er derfor dig, som kommer til at arbejde med vedvarende energianlæg, velfærdsteknologiske løsninger, kommunikationsanlæg og meget mere.
Uddannelsesretninger:
Elmontør, installationstekniker, styrings- og reguleringstekniker, kommunikationstekniker, specialist i bygningsautomatik.
EUD – EUV – EUX
Som industritekniker vedligeholder og producerer du forskellige komponenter til maskiner og anlæg. Industritekniker er en uddannelse med flere specialer og dine arbejdsopgaver kan derfor være anvendelse af CAD/CAM systemer, konstruktions- og produktionsopgaver, idriftsætte automatiske produktionssystemer og meget andet.
Uddannelsesretninger:
Industritekniker – maskin eller produktion, industriassistent.
EUD – EUV – EUX
Som murer er du arbejdsom, en god håndværker og kreativ. Du bygger nye huse, arbejder med mursten, teglsten eller bygningselementer i beton. Du opsætter fliser, lægger klinkegulve og pudser facader. Du er også med til at renovere huse, hvor dit gode håndværk kommer i spil.
Uddannelsesretninger:
Murer, stenhugger, stukkatør.
EUD – EUV – EUX
Som mekaniker reparerer du personbiler og varevogne. Du arbejder med alle bilens dele, og du har ligeledes en kontakt med kunderne. Udviklingen inden for transportområdet går hurtigt, og i dag er hybrid og fuldelektriske motorer en del af hverdagen som mekaniker.
Uddannelsesretninger:
Personvognsmekaniker, personvognsmontør.
EUD – EUV – EUX
Som skibsmontør arbejder du med hovedmotorer og hjælpemaskineri samt de komplekse mekaniske og tekniske systemer på skibe og fartøjer. Du kan både arbejde på land og til vands, hvor hele verden kan blive din arbejdsplads i forbindelse med service og reparationsopgaver.
Uddannelsesretninger:
Industrimontør, skibsmontør.
EUD – EUV – EUX
Som smed arbejder du med forberedelse og planlægning af fremstillings- og reparationsopgaver. Dit arbejde består i bearbejdning og svejsning af de forskellige metaller, og du arbejder med CNC-udstyr, kollaborative svejserobotter og IT-programmerne Inventor 3d.
Uddannelsesretninger:
Bearbejdningssmed, svejser, klejnsmed, rustfast smed, maritim smed, energitekniker.
EUD – EUV – EUX
Som snedker er du ofte med i hele processen fra den første kundekontakt til det færdige produkt. Snedkeren er en alsidig håndværker med mange forskellige opgaver, og det er dig, som rådgiver kunden om alt fra materialevalg til kreative opgaveløsninger. Du bliver introduceret til de gamle håndværksmetoder, men arbejder også med moderne maskiner.
Uddannelsesretninger:
Møbelsnedker, bygningssnedker, maskinsnedker.
EUD – EUV – EUX
Som teknisk designer er du en del af et team af ingeniører, arkitekter, designere og andre teknikere. Dine vigtigste arbejdsopgaver er at tegne, konstruere og designe alt lige fra chokoladeautomater til sportshaller.
Uddannelsesretninger:
Teknisk designer bygge/anlæg eller industriel konstruktion.
EUD – EUV
Som tømrer arbejder du med mange forskellige opgaver. Du kan både arbejde med nybyggeri og renovering af ældre bygninger. Du er for eksempel med til at opsætte køkkener, lægge gulve, arbejde med tagkonstruktioner og sætte vinduer i. Du bruger både dine hænder i det fysiske arbejde på byggepladsen og din teoretiske viden i forbindelse med konstruktionstegning og energiberegning.
Uddannelsesretninger:
Tømrer, tækker, gulvlægger.
EUD – EUV – EUX
Se ofte stillede spørgsmål om at vælge videregående uddannelse.
GF2 opstart – Januar 2022
GF1 opstart – August 2022
GF2 opstart – August 2022
TECH GF1 tager 20 uger.
TECH GF2 tager 20 uger.
TECH EUX tager 1 år.
“Den viden og kunnen, vores elever får, skal være en aktiv og skabende kraft, som giver dem mulighed for at tage ansvar for eget liv og det samfund, de lever i, ved at bidrage med mestring af faglighed, nye ideer og produkter samt konstruktive perspektiver på fremtiden”.
Niels Mark Aagaard
Tlf.: 25 57 70 77
E-mail: naa@sesg.dk
Alma Qvistgaard
Tlf.: 72 22 60 18
E-mail: lq@sesg.dk
modul 08.10 – 09.50
modul 10.05 – 11.45
modul 12.15 – 13.55
modul 14.10 – 15.50