Uddannelsesmiljø
God trivsel er vigtig for dig og din uddannelse. Derfor har vi fokus på mental sundhed og fællesskaber med plads til alle.
Katrine er skolens trivselsvejleder. Hun er god at tale med, hvis du undervejs i din uddannelse oplever personlige udfordringer, har eksamensskræk eller går med tanker, som vil være gode at dele. Du kan trygt komme til Katrine, hvis du har brug for hjælp til det, som udfordrer dig. Katrine har viden om psykologiske, følelsesmæssige og sociale aspekter af trivsel og kender skolen godt. Samtalerne er fortrolige. Katrine står også for en del af skolens sociale aktiviteter, så her vil du også møde hende.
Sådan får du fat i Katrine
Studie+ eller kch@sesg.dk /+45 72 22 59 48
Studiestøtte – har du brug for ekstra støtte?
På SESG tilbyder vi studiestøtte til elever med ordblindhed, en psykisk diagnose eller et fysisk handicap.
Studiestøtten har til formål at kompensere for de udfordringer den enkelte elev oplever i forbindelse med sin uddannelse. Støtten bliver tilpasset den enkeltes behov. Det kan fx være hjælp til planlægning, struktur og overblik, støtte i forhold til sociale eller kommunikative udfordringer, eller det kan være støtte til brug af IT-hjælpemidler for ordblinde.
Hvordan foregår det?
Når man får studiestøtte, mødes man ugentligt eller efter aftale med sin studiestøtteperson. Sammen finder I ud af, hvad der udfordrer lige nu og får talt det igennem og lavet en plan for, hvordan du bedst får løst dine udfordringer lige nu og på sigt. Det kan handle om mange forskellige ting. Din studiestøtte bliver én du kan læne dig op ad, i den tid du går i skole på SESG. Sammen finder I ud af, hvordan jeres samarbejde skal være. Studiestøtte foregår i skoletiden og giver ikke fravær.
Vil du søge om studiestøtte eller vide mere?
Kontakt os meget gerne, hvis du har spørgsmål eller ønsker at søge studiestøtte.
Niels Mark Aagaard
Telefon: +45 2557 7077 eller på naa@sesg.dk
SPS-ansvarlig
Sara Gjøde
Telefon: +45 7222 5905 eller på sagj@sesg.dk
SPS-vejleder
Du kan også læse mere om studiestøtte og hvornår du er berettiget til det på www.spsu.dk
Se denne lille film fra Børne- og Undervisningsministeriet om studiestøtte:
Mentorkorps
Skolen har sit eget mentorkorps, som består af lærere på skolen. Mentorkorpset er for elever, der ikke har mulighed for at søge om studiestøtte under SPS-ordningen. Har du brug for en der støtter dig i din uddannelse, en at tale med om skole, læreplads eller det derhjemme, kan du få en mentor.
Klassemiljø og kontaktlærer
Alle klasser har en kontaktlærer og har kontaktlærertime en gang om ugen. I kontaktlærertimen kan der laves sociale aktiviteter og tages temaer op, som vedrører klassens trivsel. Du kan altid at gå til din kontaktlærer, hvis du har brug for en snak om noget fagligt, socialt eller personligt, som har betydning for din uddannelse. Din kontaktlærer er interesseret i, hvordan du har det.
Venner, fællesskab og plads til alle
At få venner og at være en del af et fællesskab er vigtigt for lysten til at komme i skole. Derfor arbejder vi med fællesskaber i undervisningen og også lidt i fritiden. Her er nogle af de ting, som du kan deltage i på skolen.
Skolen har et styrketræningslokale på TECH, som alle skolens elever må bruge – også hvis du går på BUSINESS. Det koster 100,- for en nøglebrik, og du kan bruge lokalet al den tid du går på skolen.
Brætspilscafé, madfællesskab, torsdagscafé i Makerlab, fodboldkampe på tværs af uddannelserne og bordfodbold- og bordtennisturneringer, vil du også kunne deltage i. Får du en idé til en aktivitet på skolen, er der ofte ikke langt fra idé til virkelighed. Du har også mulighed for at få venner, medbestemmelse og lave sjove aktiviteter ved at være med i skolens aktivitetsråd.
Alle grundforløb 1 eleverne deltager i vores store trivselsdag. Temaet er fællesskab og aktiviteter. På dagen skal du sammen med dine klassekammerater prøve mange forskellige aktiviteter såsom mountainbikes, basket, bouldering, spring, ATV-kørsel, outdoor-hygge og en workshop om frivillighed.
De daglige aktiviteter på TECH og BUSINESS vil være forskellige, men alle skolens elever er mere end velkommen til at deltage på tværs af uddannelserne.
Niels Mark Aagaard
Tlf.: 25 57 70 77
E-mail: naa@sesg.dk
Alma Qvistgaard
Tlf.: 72 22 60 18
E-mail: lq@sesg.dk
modul 08.10 – 09.50
modul 10.05 – 11.45
modul 12.15 – 13.55
modul 14.10 – 15.50