Elsker du og biler ?
En personvognsmekaniker reparerer skader og laver serviceeftersyn på biler. På uddannelsen lærer du om biler under 3.500 kg.
På uddannelsen lærer du om bilers opbygning og om, hvordan de fungerer. Du lærer om alle typer biler med en totalvægt under 3.500 kg, både personbiler og varevogne.
Du får erfaring med at finde fejl og reparere eller udskifte dele på biler, der er gået i stykker eller har fået skader.
Du lærer at justere fejl på motorer, styretøj, bremser, koblinger og elektriske anlæg som fx klimaanlæg.
Du får erfaring med at udskifte tændrør, brændstoffilter, kilerem og andre dele på bilen.
Endvidere lærer du om alternative typer af brændstof samt om bilens sikkerhedsmæssige udstyr.
Du kan afslutte som personvognsmontør (trin 1) og som personvognsmekaniker (trin 2).
Tjek fakta om uddannelsen, før du vælger, eller sammenlign uddannelser.
Gå til Uddannelsen i tal
Uddannelsen som automekaniker er en alsidig og bred uddannelse, som du kan bruge i mange sammenhænge. Når du har gennemført uddannelsen som automekaniker, er der forskellige muligheder, som venter på dig.
Typisk vil de fleste nok vælge ansættelse i et autoværksted på land eller i by. Der er dog også mange, som på sigt vælger at blive selvstændige automekanikere og åbner deres eget værksted.
Når du har gennemført uddannelsen som automekaniker, har du samtidig givet dig selv en mulighed for at læse videre, hvis du har lyst til det. Hvor lang tid du skal bruge ekstra på at læse videre, afhænger af hvilken uddannelse du udpeger.
Du kan således vælge at læse videre til produktionsteknolog, autoteknolog, eksport og teknologi og driftsteknolog offshore. Hvis du supplerer med adgangskursus til uddannelserne som ingeniør, kan du også læse videre til maskiningeniør.
Læs mere på Uddannelsesguiden: Videre som faglært
Læs mere om videregående uddannelse efter EUD
Hvis du har spørgsmål vedrørende uddannelsen som automekaniker, er du velkommen til at kontakte Svendborg Erhvervsskoles studievejledning, som træffes på tlf. 2557 7077.
Har du spørgsmål om uddannelsen, skolestart, dine muligheder med uddannelsen eller noget andet skal du altid være velkommen til at kontakte vores vejleder på uddannelsen.
Niels Mark Aagaard
Tlf.: 25 57 70 77
E-mail: naa@sesg.dk
Alma Qvistgaard
Tlf.: 72 22 60 18
E-mail: lq@sesg.dk
modul 08.10 – 09.50
modul 10.05 – 11.45
modul 12.15 – 13.55
modul 14.10 – 15.50