For dig der er over 25år
Erhvervsuddannelse for voksne (EUV) er skabt for alle, der er fyldt 25 år. Her kan uddannelsen skræddersyes efter dine kompetencer. I praktikperioden kan du få løn efter reglerne for voksenlærlinge.
Er du 25 år eller ældre og gerne vil i gang med er erhvervsuddannelse så læs videre her.
Længden og sammensætningen af erhvervsuddannelsen bliver tilpasset dine kompetencer. Før du søger ind på uddannelsen, skal du have en samtale med en vejleder på Svendborg Erhvervsskole, som vil hjælpe dig med en kompetenceafklaring.
Afklaringen er forudsætningen for at lægge en specifik uddannelsesplan for dit forløb. Både grundforløb og hovedforløb kan blive afkortet afhængigt af, hvad du har af uddannelse eller erhvervserfaring.
Har du mindst 2 års relevant erhvervserfaring, skal du ikke have grundforløbet. Du kan i givet fald begynde direkte på det standardiserede hovedforløb, hvor dine skoleperioder afkortes med 10% af den almindelige længde. Det er afhængigt af uddannelse, hvor lange dine skoleperioder så bliver.
Har du mindre end 2 års relevant erhvervserfaring, skal du gennemføre:
Uden relevant erhvervserfaring skal du som udgangspunkt gennemføre erhvervsuddannelsen på samme måde som de unge.
GF2 varer 20 uger (½ år), og her arbejder du både med faglige emner og praktisk arbejde, som gør dig klar til at komme ud på en arbejdsplads. Du kan også have lavet en uddannelsesaftale med en arbejdsgiver, og starte på GF2. Sidst men ikke mindst kan du også vælge en anden vej – nemlig det vi kalder praktikvejene. Du laver en uddannelsesaftale med en arbejdsgiver so Ny Mesterlære elev.
Tilrettelæggelse af undervisningen er planlagt så du oplever den er anvendelsesorienteret og praksisnær. Det vil ske i en vekselvirkning mellem teoretiske oplæg, teoretiske og praktiske øvelser.
Det skal sikre at du og dine kammerater kan blive så dygtige som muligt, og vi tager udgangspunkt i den enkelte elev og den vide, de færdigheder og kompetencer du har med dig – vi differentierer undervisningen. anvendes differentiering og der anvendes de kompetencer som eleven allerede har
Læringsaktiviteterne som er tilrettelagt i temaer, er beskrevet således at det er synligt for dig, hvordan du opnår de ønskede kompetencer og hvordan du vil udvikling disse.
Et tema kan være Bæredygtighed. I dette tema skal du arbejde bæredygtigt med sæsonråvarer, økologi, madspild samt anvendelse af lokale råvarer
Når det kan lade sig gøre besøger vi lokale producenter for at øge din forståelse for, hvor vores råvarer kommer fra og vigtigheden af kort transporttid og undgåelse af forurening og som kan gøre os klogere på råvarer, koncepter, værktøj, innovation, mm.
Undervisningen er opdelt i:
Grundfagene bygger videre på alt det, du har lært i 9. og 10. klasse. Samtidig får du en masse praksisnær undervisning, som ruster dig til eventuelt at læse videre.
De uddannelsesspecifikke fag giver dig de nødvendige faglige kompetencer.
Det uddannelsesspecifikke fag bliver afsluttet med en prøve. Opgaven indeholder en praktisk prøve og en mundtlig eksamen.
Du skal bestå prøven for at kunne påbegynde skoleundervisningen i hovedforløbet.
Niels Mark Aagaard
Tlf.: 25 57 70 77
E-mail: naa@sesg.dk
modul 08.05 – 09.40
modul 09.55 – 11.30
modul 12.00 – 13.35
modul 13.50 – 15.25
modul 15.25 – 16.10